Om portalen

«Det er ikke noe problem å være toppidrettsutøver. Problemet ligger i å komme dit – altså hvordan man blir en toppidrettsutøver»

Olav Tufte, VM- og OL-mester i roing

Sitatet til Tufte oppsummerer på en suveren måte verdien av denne læringsportalen. Som det eneste nisjenettstedet i Norge har vi samlet alt du trenger for å lykkes i din første lederrolle!

Hvorfor er dette temaet viktig?

For alle virksomheter, både offentlige og private, er det svært viktig å rekruttere og utvikle gode ledere. Ofte er innsettelsesperioden avgjørende for om lederen lykkes eller ikke. Sett i lys av dette er det et stort paradoks at finnes så lite fagstoff rundt de vanligste utfordringene en førstegangsleder vil oppleve. Blant annet læring rundt identitetsskiftet, som er uungåelig når man går fra å være en fagperson til å innta en lederrolle. Det aller meste av kurs, fagartikler, bøker, etterutdanningstilbud m.m. tar opp temaer som først og fremst er relevante for erfarne ledere – de som allerede er ledere – ikke de som er i ferd med å bli ledere.

Kanskje var det ikke en feilansettelse vi gjorde, men en feil innsettelse?

Du har tre måneder på deg til å befeste din posisjon som den nye lederen. Mislyktes du innenfor denne perioden er resultatet ofte tapt respekt og autoritet. Både blant dem du skal lede og dine overordnede. Da går det fort fra vondt til verre.

Frode Dale, forfatter av boken «Lederskifter – om lederutvelgelse, innfasing av nye ledere og lederes første 90 dager i ny jobb», en av få norske bøker dedikert til dette viktige temaet.

Se også vår «masterartikkel» som beskriver problemstillingen mer grundig.

Denne nisjeportalen serverer læring og fagstoff som utelukkende har som formål å sikre en god overgang for den nye lederen!

Dette gjør vi gjennom kurs, webinarer, nettverksgrupper, tilgang til coacher og mentorer. I portalen vil du også etter hvert ha tilgang til et unikt oppslagsverk med fagartikler, tidligere gjennomførte webinarer, studier (i dag har vi mer enn 30 norske og utenlandske bachelor- og masteroppgaver) og mye mer.

Se foreløpig fagprogram for 2023 her.

Personene bak portalen og redaksjon

Frode Dale, en av landets fremste eksperter på dette området og forfatter av to populære bøker; På randen av ledelse og Lederskifter er en av initiativtakerne til portalen.

Dale vil være en av flere som leder våre kurs og nettverkssamlinger.

Les mer om redaksjonen her.

Tilgang til alt innhold og gode rabatter gjennom abonnement

Alle som ønsker får tilsendt ukentlige nyhetsbrev med 1-2 utvalgte saker. Fagstoffet presenteres i som artikler, kurs, webinarer, podcaster m.m. Det er gratis å motta nyhetsbrevene, og alle kan melde seg på kurs eller få bistand fra våre coacher og mentorer.

Mest gunstig for deg vil være å tegne et abonnement. Da får du blant annet rabatter på alle kurs, konferanser, coachingtimer m.m. Du får også delta i våre nettverksgrupper og tilgang til alt pluss-innhold (rundt 75 prosent av alle artiklene ligger bak betalingsmur).

Påmelding av nyhetsbrev her

Registrer deg som abonnent her (abonnementet løper i 12 måneder)