Om oss

Praktisk ledelse 101 eies og driftes av Icon Business Media AS, søsterselskap av Confex AS, som i 25 år har vært Norges og Sverige ledende kurs- og konferansearrangør. Kompetanseplattformen publiserer fagstoff på ulike ledelsesområder og distribuerer deretter innholdet gjennom ukentlige nyhetsbrev til rundt 5000 yrkesaktive som innehar en lederrolle.

Praktisk kunnskap tilgjengelig 24/7

Gjennom årene har Confex arrangert hundrevis av lederkurs. Både for formelle og uformelle ledere. Populære kurs er LederskolenNy som lederHvordan lede andre uten å være sjef og Konflikter og vanskelige personalsaker. I tillegg har Confex flere kurs innenfor prosjektledelse og HR og personal.

Det betyr at Confex har styrket kunnskapen til flere tusen ledere og medarbeidere. For å gi disse og andre mer kompetanse på feltet, holde dem oppdatert og inspirere til mer læring, har Icon Business Media etablert denne læringsplattformen. 

I realiteten er Praktisk Ledelse 101 et mer tilgjengelig LMS-system, dvs. et læringssystem mot et definert fagområde. Utvalget av innhold og måten det presenteres og lagres, skiller seg markant fra tradisjonelle LMS-systemer, hvor kunnskap ofte forsvinner i sorte hull. Enten på intranettet, i mapper på serveren eller i personlige epostbokser.

Sven Øvergaard, daglig leder av Icon Business Media og medgründer av Confex

Alle som abonnerer på portalen, får ukentlig, direkte på epost, innhold som hjelper dem med hverdagslige utfordringer. Dette presenteres i ulike former som fagartikler, kurs, webinarer, podcaster, mikrolæring, ebøker eller oppslagstjenester. Skulle man senere etterspørre tidligere formidlet kunnskap, slipper man å lete i e-postboksen eller på servere. Ved hjelp av smart kategorisering finner man raskt det man trenger.

Første i sitt slag i Norge

En så spisset kompetanseplattform, med fokus på fag og hverdagslige utfordringer, er noe nytt i Norge. Primærmålet er ikke å selge flere lederkurs, men på en redaksjonell måte bistå abonnentene om for eksempel;

Det overordnede målet er å gjøre mottakerne mer strukturerte, effektive og gi dem ferdigheter som gjør dem uvurderlige for sin organisasjon.

Alt er ikke på plass nå i starten, men sammen med redaksjonsrådet som skal etableres og som vil bestå av noen av de dyktigste innenfor lederfaget, skal vi bli den ledende møteplassen for livslang læring på dette feltet.

Vår nisje er fag, og konkrete arbeidsoppgaver og utfordringer hver enkelt har i hverdagen. Vi prioriterer fagstoff fremfor nyheter, som vi leverer direkte til den yrkesaktive – hver eneste uke. For oss er dette livslang læring i praksis.

Sven Øvergaard

Les mer om Icon Business Media i en artikkel i Kom24.