Male Coworkers Whispering Behind Back Of Unhappy Businesswoman In Office
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Hersketeknikker - Del 2

Slik identifiserer du hersketeknikker

Latterliggjøring og morsomheter på andres bekostning kan gi barn og voksne manglende tro på egne ferdigheter, og det blir skummelt å lære noe nytt. Hvem ønsker å spille mer ballspill, når både store og små ler av måten du sparker ballen på? Hvem ønsker å komme med innspill på møter, om du blir møtt med hånlige kommentarer om at dine forslag er naive og «helt på tryne»?

Hersketeknikker handler om å få en annen person eller en gruppe til både å virke og føle seg dum og til dels kunnskapsløs. I del 1 av denne artikkelen fikk du lese om den nyansatte som ble møtt av opptil flere hersketeknikker da hun la frem sine forslag om å lage temadager. Hun ble utsatt for usynliggjøring gjennom både avbrytelser og avsporing. I denne delen skal du få flere praktiske råd for å gjenkjenne de ulike teknikkene, og lære hvordan du kan takle disse.

Et eksempel fra yrkeslivet

Å lære seg å identifisere de forskjellige teknikkene, kan gi oss et forsprang når situasjoner oppstår. Å gjenkjenne en teknikk og spille tilbake med samme mynt, kan avvæpne herskere. La meg utdype ved et eksempel fra mitt eget yrkesliv.

Bilde av coach, ledertrener og ekspert på hersketeknikker Erica Grunnevoll

Erica Grunnevoll

Jeg var første kvinne som tjenestegjorde i FN-styrkene som prest. Da jeg fortalte kollegene mine at jeg skulle reise til Libanon, sier en kollega til meg ganske hånlig og sarkastisk: «Hvordan kan du gjøre det mot familien din? Beinhard karrierekvinne, det er hva du er!»

Her oser det av hersketeknikken «påføring av skyld og skam». I tillegg hadde han i flere år hintet om at det kun var fordi jeg var kvinne at jeg ennå ikke var beordret i utenlandstjeneste.

Heldigvis hadde jeg massiv støtte fra andre kolleger og heldigvis hadde jeg en god dag. I tillegg hadde jeg kunnskap om hersketeknikker og gjennomskuet derfor «herskerens forkledning». Jeg svarte han der og da, så han inn i øynene og sa rett ut: «Familien min er stolt av meg og heier på meg. Hva med deg? Meg bekjent var du selv i FN styrkene i hele fjor. Du har ektefelle og tre barn, stemmer det? Tidligere har du beskyldt meg for å bruke mitt kjønn for å slippe unna utenlandstjeneste, nå når FN systemet åpner opp for kvinnelige prester, er jeg kynisk karrierekvinne. Vet du hva – dette minner om «damned it if you do and damned it if you don’t». I tillegg virker det som du med ditt spørsmål prøver å dytte på meg skyldfølelse. Beklager, du er gjennomskuet.»

Hvordan møter du hersketeknikker?

Dessverre har vi ikke alltid gode dager og klarer kanskje heller ikke parere hersketeknikker der og da. Som min bestefar så klokt sa: «Lær deg å sette sjøbein. Ikke la mennesker dytte deg over bord.»

Det vonde med hersketeknikker er at når de virkelig treffer, rammer de oss mer i følelsene enn i intellektet. Det er noe av grunnen til at de kan være vanskelige å forsvare seg mot.

Det er viktig å lære om dem, dele erfaringer og være bevisst på at de gjerne dukker opp i situasjoner når noe står på spill. På den måten kan vi kjenne dem igjen og kanskje klare å velge å slå tilbake eller overse dem. Fordi både mennesker og situasjoner er forskjellige, er det vanskelig å følge tips og råd i blind lydighet. Mitt råd til deg er at du samler på tips og strategier og håndterer hersketeknikkene så godt du makter der og da.

Oppgitt kvinne himler med øynene hersketeknikker

Gjenkjenn!

Se om du kan finne ut hvilke teknikker som blir brukt

Finn ditt rasjonelle jeg!

Møt hersketeknikkene på en saklig måte. Du gjentar argumentet ditt hver gang «herskeren» overser, latterliggjør eller vrir og vender på det du sier. Denne strategien sørger for at samtalen holder tema og ikke sporer av slik at dere ender opp med å diskutere noe helt annet.

Kontroller følelsene dine!

Gå dissosiert, tre ut av følelsene dine. Pust rolig og si til deg selv: Følelsene mine får du aldri.

Spør!

Spør gjerne hva den som utøver hersketeknikken faktisk mener med blikket hun eller han sender deg. Denne konfrontasjonen håndterer du så rolig og nøkternt du kan.

Punkter opplevelsen!

Selv om du aksepterer «herskerens» opplevelse, går du ikke inn i en videre diskusjon. Du kan for eksempel si: Jeg hører hva du sier …, og så fortsetter du med dine innspill på en saklig måte. Når du ikke går i forsvar eller selv blir aggressiv eller kranglete, vil luften ofte etter hvert gå ut av hersketeknikkeksperten.

Sitt litt fremoverlent med et rolig, fast blikk!

Unngå å vise herskeren at du føler deg såret eller nedlatende behandlet. Slik unngår du at vedkommende opplever at du er «satt til veggs». Forsøk å unngå personangrep. Dette vil bare føre til at de som utøver hersketeknikkene oppnår det de ønsker.

Vær nøye med hvor du plasserer deg!

Om mulig, sett deg på andre siden av bordet, litt på skrå fra herskeren. Da har du personen i sidesynet, og du får en bedre opplevelse av kontroll, enn om dere sitter på samme siden av bordet.

Finn støttespillere

Skap en allianse med andre som kan støtte deg når du blir utsatt for hersketeknikker.

Andre finurlige hersketeknikker

I tillegg til Berit Ås sine 5 hersketeknikker, finner vi mange flere hersketeknikker pakket inn på finurlig vis. En velkjent hersketeknikk kan være psykologisering. Antakelser, tolkninger og påstander fremsettes som sannheter, ingen tolkninger sjekkes ut med avsender. Det kan også være utvelgelse av hvilke fakta som brukes, ofte sies bare halva fakta. Herskeren kan for eksempel si at saken og avgjørelsen min er drøftet med øverste leder, det unnlates å si at øverste leder mente det var uklokt.

Bilde professor i psykologi og stortingspolitiker Berit Ås

Berit ÅsDet kan spilles på trusler. Gjør som jeg sier, ellers går det deg ille. Uforutsigbarheten og oppfarenheten gjør at mange reagerer med engstelse.

Tall og forskning kan også misbrukes som hersketeknikk. Hvor mange av dere har på foredrag eller i møter hørt: «Forskning sier.», forskning er blitt et nytt mantra. Ordet brukes av kreti og pleti i tide og utide uten noe mer begrunnelse. Å bruke tall, fakta, statistikk, forskning, gjerne forvrengt, for å stoppe videre diskusjon og for å forsterke egen argumentasjon er en farlig maktarroganse.

Noen bruker martyrrollen som hersketeknikk. Personene spiller på sin ynkelighet, de har det ikke bra, det er synd på dem og de blir misforstått. Formålet deres er å få sympati og viljen sin. Ofte kan de trigge mottakers dårlige samvittighet ved å fortelle om hvordan de tidligere har ofret seg for dem. Denne hersketeknikken har en tvillingsøster. Den manipulerende omsorgsrollen holder barn og familiemedlemmer i et jerngrep: «Jeg som har gjort så mye for deg …, jeg gjør det kun i beste mening, det er til ditt eget beste».

 Komplimenter kan også brukes til å forskyve makt, og denne hersketeknikken kan være vanskelig å gjennomskue for liten som for stor, siden den fort kan forstås som en raus tilbakemelding. Du som er så flink, rask, snill, kvalitetsbevisst, kreativ og pålitelig, hjelper du litt her …

Komplimenter kan fort støtte opp om en type stigmatisering. Vi hersker subtilt og lager stereotyper ved å «kjønne» språk og atferd. Tradisjonelle kjønnsroller og kjønnsstereotyper presses på mennesker gjennom utsagn som: «Tøffe gutter gråter ikke, dette var en ordentlig bråkete guttebursdag med mye slåssing, se på disse skjønne prinsessene hvor fint de leker sammen, hun er sta, han er viljesterk, hun ble hysterisk, han var rasende, hun er pirkete, han er flink med detaljer, hun er beinhard, han er bestemt.

Hersketeknikker påvirker et arbeidsmiljø negativt, en manipulerende og uberegnelig væremåte fra en kollega skaper usikkerhet og frustrasjon. Enkelte som bruker hersketeknikker, kommer med små kommentardrypp, slik at en isolert situasjon kan virke uskyldig.

Men når dette skjer flere ganger over tid, er det vanskelig og farlig. Samtidig kan bruken av hersketeknikker også være ubevisste. Det er ikke alltid mennesker går inn for å såre sine venner eller kolleger. «Herskingen» kan skyldes en dårlig dag, manglende bevissthet eller manglende evne til selvledelse.

Å være trygg på dem vi arbeider sammen med er et viktig utgangspunkt for å unngå hersketeknikker. Målet må være å skape et godt arbeidsmiljø, hvor det er takhøyde for meningsutveksling. Dette kan være med på å begrense bruken av hersketeknikker.

Artikkelen er tidligere publisert i Barnehagefolk 3-2020

Sjekk også ut Confex-kurset Herske- og argumentasjonsteknikker.

CoachTeam

CoachTeam – House of Leadership leverer tjenester innenfor ledelse-, medarbeider-, team- og organisasjonsutvikling, endringsarbeid og bedriftskultur. Deres fokus er å dyktiggjøre mennesker i å lede seg selv og andre på en best mulig måte, slik at de skaper vekst og utvikling, bedre resultater og realiserer det beste i seg selv. De bistår med utdanningsprogrammer, utviklingsprosesser, kurs, workshops, foredrag, coaching, kartlegging og modellering.

CoachTeam drives av Lene Fjellheim og Erica Grunnevoll. Begge har solid kompetanse og lang erfaring som konsulenter og coacher for næringslivet.

Lene Fjellheim og Erica Grunnevoll FOTO: MonicaHellem