Morten Nilsen, stående

Foredrag med ledertrener Morten Nilsen

Hvordan styrke deg selv som leder

Tiden vi er inne i krever at vi omstiller oss raskt. Som leder handler det ikke bare om din egen evne til omstilling, du må i tillegg få medarbeiderne dine til å tro på at det vil komme noe godt ut av endringene. Se foredraget her.

De fleste endringer oppleves som ubehagelige, og hvordan du som leder jobber med eget og andres mindset kan være avgjørende for resultatet.

Vi har snakket med ledertrener Morten Nilsen, i konsulentselskapet Not Yet, og bedt han fortelle litt om sine erfaringer fra felten. Hvilke lederstiler fungerer best? Hva mener han skal til for å bli en robust og trygg leder?

Det første Morten trekker frem er å jobbe med ting du faktisk kan påvirke. Du må definere hva som skal gjøres, og skal du endre noe er du nødt å tørre å tenke annerledes. Enten det er din egen eller andres utvikling.

Kjenner du igjen din lederstil?

Den oppgavestyrte lederen er kanskje ganske fersk, og føler det er nødvendig å målsette, følge opp, evaluere, til og med kanskje dominere og kontrollere. De færreste medarbeidere liker å bli styrt på denne måten.

Endringsfokuserte ledere, eller transformasjonsledere, er inspirerende, visjonære og innovative. Det er lederen som får folk med seg, fordi de har evnen til å selge inn de nye ideene.

Den resultatorienterte lederen har mennesket i fokus. Den styrer med omtanke, empati og er støttende. Det er lederen som spør hvordan det egentlig går med deg, og har tid til å høre svaret.

Ifølge Morten vil en kombinasjon med de to siste, med en dæsj av den første, gjøre at du vil få med deg folka dine mot målet.

Hva er de viktigste egenskapene for en god leder?

Finn det ut her, ved å benytte sjansen til å få med deg det innholdsrike videoforedraget Hvordan styrke deg selv som leder.